Здравейте! От няколко дена и аз съм сред притежателите на този автомобил. Впечатленията ми от него са невероятни, 300 и няколко км ги минах с лекота, мотора е 2.0 ТС и въпреки че е най-малкия колата си върви супер. Забелязах няколко неща и искам да ви поитам за тях. 1во на празен ход мотора има колебливи обороти, ту се форсира ту намаляват, 2ро покарах я в София и нямах проблеми, но на дълъг път колата върви студена, 50-70 градуса - това предполагам е термостат, ако може да мипрепоръчате марка и ориентировъчна цена, 3то когато слагах зимните гуми забелязах, че на предно дясно колело кабела, който отива в спирачния апарат е срязан/прекъснат, възможно ли е поради това да ми свети постоянно лампата за ръчната или това е нещо по АБСа?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса Алфа 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеЗдравейте! От няколко дена и аз съм сред притежателите на този автомобил. Впечатленията ми от него са невероятни, 300 и няколко км ги минах с лекота, мотора е 2.0 ТС и въпреки че е най-малкия колата си върви супер. Забелязах няколко неща и искам да ви поитам за тях. 1во на празен ход мотора има колебливи обороти, ту се форсира ту намаляват, 2ро покарах я в София и нямах проблеми, но на дълъг път колата върви студена, 50-70 градуса - това предполагам е термостат, ако може да мипрепоръчате марка и ориентировъчна цена, 3то когато слагах зимните гуми забелязах, че на предно дясно колело кабела, който отива в спирачния апарат е срязан/прекъснат, възможно ли е поради това да ми свети постоянно лампата за ръчната или това е нещо по АБСа?Ръчната ти свети от друго
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеЗа оборотите колега си погледни свещите. За температурата термостата ти е сигурен - но не знам за ТС-а какви пари е. А за кабела който ти е срязан - той е за накладките , когато си купиш нови накладки те имат кабел , който води до датчик в самата накладка и когато се износи(стигне до датчика) ти светва лампата (ABS)Ръчната ти свети от друго
И защо да свети абс-а като си има лампа за накладките? А пък лампата на ръчната свети от ниско ниво на спирачната течност
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеОпределено проблема с оборотите не е само от свещиИ защо да свети абс-а като си има лампа за накладките? А пък лампата на ръчната свети от ниско ниво на спирачната течност
Колкото до оборотите - имахме същия проблем с мерцедеса на бащата , като сменихме свещите и доляхме масло във хидравликата (защото виеше) се оправиха
Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеПредстои ми пълно обслужване и да попитам какво мало препоръчвате да сипя Селения или друго?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Честито колега, да почерпишХем ти е ред , хем ти се пада ,дет' се вика.Инак, търсачката е идеална за тая цел.Мнения всякъкви.Лично аз съм чувал предпочитания за немско масълце....синтетичноSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщение...забелязах, че на предно дясно колело кабела, който отива в спирачния апарат е срязан/прекъснат, възможно ли е поради това да ми свети постоянно лампата за ръчната ...?Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение...И защо да свети абс-а като си има лампа за накладките? А пък лампата на ръчната свети от ниско ниво на спирачната течностПървоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеАми на мен като ми бяха износени накладките ми светеше лампата за ABS-a ...
Comment
-
Порових се доста из форума и като цяло всеки си хвали маслото с което е. Най-масовото масло което се използва тук се установи, че е селения. Така че няма да се цепя от колектива и ще и сипя на хубавицата селения Алфа Ромео 10в40.
При смяна на термостата мисля да сменя и антифриза с лонг лифе, червен. Колко литра събира охладителната система и има ли някакви тънкости при убезвъздушаването на системата.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеЧовекът казва, че му свети ръчната, а не АБС-а. А лампата на ръчната и на накладките е една и съща.
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеПорових се доста из форума и като цяло всеки си хвали маслото с което е. Най-масовото масло което се използва тук се установи, че е селения. Така че няма да се цепя от колектива и ще и сипя на хубавицата селения Алфа Ромео 10в40.
При смяна на термостата мисля да сменя и антифриза с лонг лифе, червен. Колко литра събира охладителната система и има ли някакви тънкости при убезвъздушаването на системата.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеНа басче по уиски че има модели на които си има лампа за ръчната
Comment
-
за проблемите
Здрасти колега и честита придобивка - мойте обороти се меняха от прецакан (неактивен) стъпков мотор. Температурата ми държеше на ниски градуси първо от прецакан термостат (заседнал на отворено положение), после пък се случи от някакъв прецакан датчик на термостата. За сефте разбирам от какво свети лампата на ръчната и още утре ще проверя нивото на спирачната течност, след като ми подменят лагерите на динамото че е в сервиза.
Аз карам мойта 2.0 със Селения 20К, според мен загрява до оптималната температура по-бързо от предишните боклуци дето ми бяха слагали, и колата движи много добре с него. Но тъй като ми го похарчва (сложи един път и си направи извод как е при теб), следващия път ще си сложа Селения ХРН масло май се казваше, по-евтинко било от 20К и намалявало разхода на масло.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
Comment